Akel Vakfı | Hakkımızda

AK –EL Vakfı 1994 yılında  kurulmuş olup, eğitim, sağlık ve kültür alanında faaliyet yürütmeyi hedeflemiştir. Ekonomik ve sosyal nedenlerle topraklarında kopup büyük şehirlere ve özellikle İstanbul’a yerleşen Akçadağ ilçesi Kürecik bucağına bağlı köyler ile Elbistan İlçesi Gücük Bucağına bağlı Köyler ve bu bölgelerden ayrılan bölge dışındaki hemşerilerimizin, dostlarımızın iletişim içinde olmalarını, sosyal yardımlaşma, eğitim, kültür sanat, sağlık ve spor etkinliklerini destekleyerek bireylere toplumsal düzeyde katkı sunmayı hedeflemiştir. Bu anlamda uygun yayınlar, etkinliklere elverişli tesisler kurarak hemşerilerimizin mesleki alanlarında katkı sunmayı hedeflemiştir.