Ak-El Vakfı Kursları 2018-10-01T15:13:33+00:00

Project Description

Ak-El Vakfı Bağlama ve Gitar Kursu

Ak-El Vakfı tarafından düzenlenen kültür ve sanat kapsamında yöremiz insanlarından yoğun talep gören Bağlama ve Gitar kursu ücretsiz olup herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.

Gitar :Müziğin temel öğeleri, gitar çalmada oturuş ve tutuş tekniği, klasik gitarda I. pozisyon ve ses çalışmaları, klasik gitarda iki partili teknikler, klasik gitarda do majör ve la minör diziler, klasik gitarda sol majör ve mi minör diziler, klasik gitarda fa majör ve re minör diziler, klasik gitarda re majör ve si minör diziler.

Bağlama:Müziğin temel öğeleri, bağlama düzeninde Hüseynî (Yahyalı Kerem) dizisi, bağlama düzeninde 2, 3, 5, 7, 8, 9 zamanlı ritim kalıpları, bağlama düzeninde; rast ve sabâ (derbeder ve kalenderî dizileri), bağlama düzeninde; kürdî ve hicaz (garip) dizileri, bağlama düzenine uygun halk müziği repertuarı.

Bağlama ve Gitar kursumuz Pazar günleri saat 11.00-13.30 arasında Ak-EL Vakfında verilmektedir.

AK-EL Vakfı Gençlik Kollarına Katılın!

AK-EL Vakfı Gençlik Kolları

Yardımlaşma Önemlidir ; iyilik  ve hoşgörü yetisi en iyi yardımlaşma ile gelişir , olgunlaşır.